Atölye Süreçleri

Atölye Süreçleri

Atölyeler süresince teorik ve pratik bilgiler beraber verilmekte, tasarım ve planlama yapılmakta, uygulama hayata geçirilmekte bu süreç eğlenerek sürdürülmektedir. Öğrencilerin seviyelerine, ilgi alanlarına ve isteklerine göre veliler ile yapılan görüşme sonucu planlama yapılmakta, atölye sırasında kazanılacak yetenekler belirtilmekte ve atölye sonrası yapılan değerlendirme ile faydalar ölçülmektedir.

  • Özgün, yaratıcı düşünebilme / Sebep sonuç bağlantısı kurabilme
  • Gözlem ve ölçüm sonuçlarına dayanarak farklı fikirleri deneyebilme
  • Bilimsel olarak incelenmeye uygun sorular sorabilme
  • Yeni Olasılıklar hayal edebilme
  • Sistematik gözlem ve ölçüm yapabilme / Varsayım kurabilme

Robotik ve kodlama eğitimi alan öğrenciler kesinlikle bu tip bir eğitim almayan akranlarına göre daha farklı düşünebilme özelliğine sahip oluyorlar. Yapılan pek çok akademik çalışmanın sonuçları göstermiştir ki, kodlama eğitimi alan öğrencilerin akademik başarıları olumlu etkilenmiştir. Çocukların kod yazmasını sağlayarak, zihinsel becerilerini güçlendirmesini sağlayabilir, hayatlarında önemli farklar yaratmasına yardımcı olabilirsiniz. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

MaskZeka Çalışma Alanları

Etkinlik merkezimize katılan çocuklar ve ebeveynlerin memnuniyetlerini ölçmek ve onlara daha verimli etkinlikler sağlayabilmek amacıyla anket çalışmaları yapılmıştır. Yapılan anket sonuçları aşağıdaki gibidir.

MASKZEKA ATÖLYE ETKİNLİKLERİNE KATILIM YAŞ GRAFİĞİ

Etkinlik merkezimize katılan çocuklar ve ebeveynlerin memnuniyetlerini ölçmek ve onlara daha verimli etkinlikler sağlayabilmek amacıyla anket çalışmaları yapılmıştır. Yapılan anket sonuçları aşağıdaki gibidir. Ayrıntılı bilgi için araştırma yapabilirsiniz.

MaskZeka Akıl Zeka Oyunları

ETKİNLİKLERİMİZE KATILAN ÇOCUKLARIN 1 AY İÇERİSİNDEKİ ORTALAMA TEKRAR KATILMA ORANLARI

MaskZeka Akıl Zeka Oyunları

GRAFİK AÇIKLAMASI

  • Yukarıdaki grafik, 1 yıl içerisinde etkinlik merkezimize gelen çocukların 12 aylık ortalaması alınarak oluşturulmuştur.
  • Ortalama ay içerisinde katılım sayısına baktığımızda etkinlik merkezimize en çok okul öncesi grubu olan 2-4 ve 4-6 yaş grubu çocukların ziyaret ettiği gözlemlenmiştir.
  • Okul grubu çocukları ise, daha çok düzenli etkinliklere katılım gösterdiği, bu yaş grubu velilerin de en çok düzenli etkinlik için abone olmayı tercih ettiği gözlemlenmiştir.
  • Yukarıdaki grafiğe baktığımızda etkinlik merkezimizi ziyaret eden çocukların %70-75 oranında tekrar ziyaret ettiği gözlemlenmiştir. %10- 15 oranında çocukların ve velilerin şehir dışından katılım gösterdiği baz alındığında etkinlik merkezimize katılım memnuniyetinin %90 oranında olduğu gözlemlenmiştir.

MASKZEKA Oyun Atölyemize gelen anne babaların bizleri değerlendirdiği değerlendirme anketinin cevap istatistiklerine aşağıda gösterilmiştir